Houtrot Reparaties

Dyston Schilder Diensten beschikt over vak schilders die gespecialiseerd zijn in houtrot reparaties van elke soort en omvang.
Houtrot in uw schilderwerk is een erg vervelend probleem wat u natuurlijk zo snel en professioneel mogelijk opgelost wilt hebben. Om verdere ontwikkeling van de schade te beperken is het belangrijk om de houtrot reparaties zo spoedig mogelijk uit te voeren daarom is er altijd een schilder van Dyston schilder diensten op korte termijn beschikbaar om de houtrot reparaties uit te voeren.

Schilder uit Utrecht plamuurt zijn houtrot reparaties
Schilder plamuur houtrot bij raamkozijn in Utrecht

Houtrot reparaties: voorkomen beter dan genezen.

Voorkomen is beter dan genezen – die gezegde kennen wij als schilder maar al te goed. Toch schiet soms het schilder  onderhoud erbij in, waardoor vocht in het hout van je kozijnen, deuren en of dorpels kan trekken. En dan ontstaat er houtrot. Dit komt soms sneller voor in het schilderwerk dan je denkt vanwege slechte ventilatie, verweerd of slecht uitgevoerd schilderwerk.

Daarom is Dyston Schilder Diensten het juiste adres voor jouw houtrot reparaties. Onze vak schilder levert duurzame kwaliteit. Wij voeren houtrot reparaties professioneel en zorgvuldig uit en zorgen zo ervoor dat het houtrot niet weer terugkomt in het schilderwerk.
Zorgvuldig inspecteren onze schilders al het hout en schilderwerk dat zich rondom jouw woning of pand bevind. Inclusief de moeilijk bereikbare plekken die doorgaans worden overgeslagen. Zwakke punten herkennen we en pakken onze schilders grondig aan met hoogwaardige 2-componenten epoxy. Epoxy is een goed vullend, flexibel en duurzaam houtvervangend product, dat ook nog eens uitstekend te vormen, schuren en schilderen is. Na hout rotreparaties door vakschilders van Dyston Schilder Diensten, is je houtwerk weer als nieuw en kan het schilderwerk weer jaren mee.

Advies bij houtrot reparaties

Ons schildersbedrijf heeft de tijd genomen om te staan waar we nu staan. We hebben jarenlange ervaring in houtrot reparaties en onze vak schilders hebben alle expertise in huis om de juiste houtrotmaterialen te selecteren. En op de juiste wijze toe te passen.

Zo heeft ervaring en kennis ons geleerd dat polyester plamuur of acrylaatkit niet geschikt is voor het buitenschilderwerk. En het veel beter is om een goede 2-componenten epoxy te gebruiken. Onze schilder informeert je graag over wat je moet doen in de strijd tegen houtrot. Maar ook vooral over wat je niet moet doen. Onze vak schilder werkt uitsluitend met A – Merk materiaal en zorgt dat de houtrotreparaties zo zorgvuldig worden uitgevoerd dat het na het voltooien van het buitenschilderwerk nooit meer terug is te zien.

 

 

Schilder plamuurt grote houtrot reparatie aan huis in Utrecht
Houtrot reparaties aan een wit kozijn

De vak schilder vertelt, wat is houtrot?

Houtrot ontstaat meestal op onderdorpels, hoekverbindingen en verstopte plekken in jouw schilderwerk. en is herkenbaar aan de bruine of zwarte kleur, vochtigheid en  zijn zachte structuur. De oorzaak van het houtrot is vaak aantasting van het hout door de groei van schimmels in combinatie met  langdurige vochtigheid. Houtrotreparaties dienen natuurlijk liever voorkomen te worden, maar indien het kwaad zich heeft verspreid in en rondom het schilderwerk is het verstandig om zo snel mogelijk een vak schilder gespecialiseerd in houtrotreparaties in te schakelen.

Om het voor het gemak op te sommen. Houtrot is herkenbaar aan de volgende kenmerken;

Zacht en bruin-zwart verkleurd houtwerk onder de verflaag.

Vochtverzadiging en indruk baar houtwerk.

Vervorming of afbladdering van het schilderwerk.

In het ergste geval het uitvallen van door houtrot aangetaste delen.

Onze schilder controleert jouw schilderwerk op houtrot met een priem. In ernstige gevallen is houtrot met het oog waar te nemen. Kijk naar de kenmerken van houtrot. Ook kan het zijn dat de schilder gebruik maakt van een vochtmeter om te constateren tot waar in het schilderwerk het vochtgehalte te hoog is om zo de houtrot reparaties uit te voeren tot de juiste hoogte.

De oorzaken van houtrot in je schilderwerk

Houtrot is het gevolg van schimmelgroei in en rondom je houtwerk. Onder verschillende omstandigheden zullen deze dusdanig groeien en het houtwerk aantasten.

Afhankelijk van de mate waarin houtrot voorkomt in je schilderwerk zal er door de schilder moeten worden beslist of het element zal worden vervangen of dat de aangetaste delen worden hersteld door middel van deelvervanging of gerepareerd worden met een houtrotreparatiemiddel. De kosten van de houtrotreparaties en de beoogde levensduur van het kozijn spelen hierbij een belangrijke rol voor de schilder in het maken van zijn beslissing. De keuze van ons schildersbedrijf voor vervangen of herstellen hangt zoals aangegeven af van de mate van aantasting.

Het beste is natuurlijk altijd nog het voorkomen van vochtintrekking, zodat de houtrotreparaties voorkomen worden en kosten bespaard blijven! Bent u toch te laat en zoekt u een professioneel schildersbedrijf voor het uitvoeren van de houtrotreparaties? Dyston Schilder Diensten staat altijd klaar voor u! Neem snel contact met ons ervaren team op of vraag een offerte aan voor uw houtrotreparaties.

Call Now Button